Jesienna dieta cz. 2!
Okres jesienno-zimowy często wiąże się z infekcjami. Aby im zapobiec, zadbaj o właściwy sposób żywienia, tj. dobrze zbilansowaną dietę swojej pociechy.
Udostępnij
Warzywne frytki
SKŁADNIKI:
- marchewka
- pietruszka
- 1/2 batata
- łyżeczka oliwy extra virgin DOP Biedronka premium
- 2 łyżeczki natki z pietruszki
- ulubione zioła
PRZYGOTOWANIE:
Warzywa umyć, obrać i pokroić w słupki przypominające kształtem frytki. Wymieszać z oliwą, doprawić ulubionymi ziołami. Frytki ułożyć równomiernie na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piec w 200°C przez około 30 minut, do uzyskania miękkości. Gotowe frytki posypać posiekaną natką pietruszki.
Wartość energetyczna jednej porcji: 240 kcal

Jesienna dieta cz. 2!